Вертикални ST помпи с отделени или канални импелери
 

Хидравличния дизайн осигурява много внимателно транспортиране на шлама. Доказаното ниско износване на частите на помпите, ги е направило стандарт при транспортирането на карбон във фабриките за излужване на злато.

Липсата на запушване при тези импелери, прави помпите идеални за приложения където се транспортират големи или дълги лепкави частици.

Конзолен дизайн
Вала се движи свободно под лагерните корпуси. Няма лагери за поддръжка намиращи се под нивото на течността. Помпата няма набивка и не се нуждае от салник с вода.

Данни за материала
Хидравличните части се предлагат от желязо, неръждаема стомана и хром. За някои размери се предлагат гумени или полиуретанови износваеми части. Рамката на помпата се предлага в карбонова или неръждаема стомана. Други материали са възможни при запитване.

Вихров импелер
Този отделен импелер се намира извън обсега на потока. Изпомпващия ефект се получава от вихъра, които образува импелера. Преминаването през вихровата помпа е напълно отворено, което позволява изпомпване на фибри и подобни материали.

Настройка на импелера
Лесно настройваемият вал, позволява настройка на импелера за по-добра работа.

V-ремъчно задвижване
То осигурява проста и ефтина настройка на потока на помпата.

Проектирана за различни приложения
Тези помпи са проектирани за различни проблеми като корозия, абразия, влияние нанн температура и химични среди, минерални процеси, пулп и хартия, хранителна и друга промишленост.