Барабани – облицовки, водещи ролки
 

Облицоване на барабани:

Griplag – предотвратява натрупването на материал чрез самоизчукване. Griplag поема движението между барабана и лентата, причинено от неравномерното разтягане на лентата при носещата и връщащата част. Може да се монтира и сменя без премахване на вала.

Traclag – създаден да предотвратява приплъзването. Произвежда се в различни дебелини и шарки (диамант, рибена кост или съвсем гладка).

Греди на барабана – здрава износоустойчива гума, осигуряваща дълга експлоатация. Използва се в наклонени ленти, както и реверсивни ленти. Закрепването е с болтове – бързо и лесно.

Кожух на ролка – еластичен гумен кожух, който се монтира се на възвратните ролки. Еластичната гума предотвратява натрупването на материал по ролките – Предпазва от депозициониране на лентата. Предпазва ролките от корозия и износване – намалява се риска от повреда на лентата.

Полиоретанови водещи ролки, монтируеми лесно и бързо. Предпазват краищата на ролката от повреди и наранявания.

Ролки – проектирани за тежки експлоатационни условия, поддържащи високо ниво на работа.

Лагерите са защитени лабиринтно вътрешно и външно с уплътнения с малко съпротивление при въртене. Те предпазват от проникване на замърсявания в лагерите и осигуряват дълга експлоатация, и намалява разходите за поддръжка.